Előző

Bemutatjuk a Szülőszobát

Látogassa meg otthonos Szülőszobánkat a II. számú Női Klinikán! Tegyen egy "virtuális" sétát fényképek és egy rövid videó segítségével a felújított Szülőszobánkban. Ismerkedjen meg a szülés helyszínével, hogy könnyebben felkészülhessen A Nagy Napra! tovább »

Ha nem jön a baba...

Szerencsére manapság igen ritka az, hogy egy párnak nem születhet saját gyermeke! Mégis gyakori, hogy a szülés boldog pillanata sokat várat magára! Amennyiben Ön is így érez, ideje, hogy felkeressen. tovább »
photo

HPV szűrés és védőoltás

Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5. nőnél előfordul. Igazán hasznossá vált ennek a vírusnak a szürése illetve a HPV -elleni védőoltás bevezetése. tovább »

Hüvelyi folyásom van. Ez normális?

A panasz háttérében nem minden esetben áll betegség, hiszen mint másban, ebben is nagy egyéni variációk lehetnek. Azonban a női test gyakran jelzi, ha probléma lép fel a működése kapcsán, és ez megjelenhet hüvelyi folyás képében is. Hogy milyen esetekben célszerű nőgyógyászhoz fordulni? tovább »

Mikor eshetek teherbe? Termékeny napok kiszámítása

Azoknak, akik gyermeket szeretnének, illetve azoknak, akik egyelőre nem kívánnak teherbe esni, hasznos a termékeny napok kiszámítása. Akár a fiú vagy a lánygyermek valószínűségét is növelheti! Csak adja meg az utolsó menses első napját és a menstruációs ciklus hosszát… tovább »
photo

Modern fogamzásgátlás

Manapság újabb és újabb fogamzásgátlási módszerek, modernebb készítmények szolgálják a nőket, hogy szabadon élhessék életüket. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú illetve az új mechanizmusú készítmények nyertek teret, ezeket hasonlítjuk itt össze. tovább »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Következő

NŐi panaszok

Kismamáknak

Szűrővizsgálatok

Méhszájplasztika

Főleg a már többször szült nők nőgyógyászati vizsgálata során észleljük a méhnyak berepedezettségét, amely akár panaszokat is okozhat. A szülések vagy akár a korábbi hüvelyi műtétek során a méhnyak sérülhet, melynek következtében záró funkciója nem lesz tökéletes.

Gyógyszeresen nem kezelhető bővebb folyás, együttlét kapcsán észlelt vérzés vagy fájdalom vagy a menstruáció lezajlásának változása jelezheti a méhszáj eltérései, de a betegség akár tünetmentes is maradhat.

A legfontosabb ilyen esetekben kizárni a méhnyakrákot a citológiai szűréssel. Ha a panaszok hosszútávon fennállnak, gyógyszeresen nem kezelhetőek és a méhszáj fagyasztásos kezelése sem vezet sikerre, indokolt esetekben a méhszáj műtéti helyreállítása lehet a megoldás.

A műtét technikailag hasonlít a konizációra, azonban célja nem a szövettani mintavétel, hanem az eredeti, normál méhszáj rekonstrukciója. A műtétet általában altatásban végezzük, a műtéti idő kb. 15 perc. A műtét során felszívódó varratokat helyezünk be vérzéscsillapítási célból, illetve egy ideiglenes csövecskét, amely a vérzést kivezeti. A csövet egy-két nap után eltávolítva panaszmentes esetben néhány napos kórházi tartózkodást követően lehet hazamenni. a varratokat nem feltétlenül kell kiszedni, azok maguktól felszívódhatnak vagy kipotyognak. A műtét után a vérzés akár egy hétig is eltarthat, menstruációtól általában gyengébb.

A teljes gyógyulás kb. hat hetet vesz igénybe, ezalatt a kádban történő fürdés és a házasélet nem javasolt. Ezt követően a korábbi életvitel minden tekintetben folytatható. Itt is szövettani vizsgálat történik a méhnyakból eltávolított szövetek részletes feldolgozásával. A szövettani vizsgálat bonyolultsága miatt akár több hétig is eltarthat, de csak ezen lelet alapján lehet kizárni, illetve megerősíteni a komolyabb megbetegedéseket.

A jól elvégzett méhszájplasztika után is vállalható spontán terhesség, emiatt különösebb kockázattal nem kell számolni.


Bejelentkezés:

+36 1 456 78 99


Rendelő

Bp. VII. kerület
Madách Imre út 11.

(kapucsengő: 13)

weboldal

Bejelentkezés

Online bejelentkezéshez kattintson ide

telefonszám:

+36 1 456 78 99

(munkanapokon: 08-20 óráig)